Over mezelf

Een stukje over mezelf

kom-binnen-petra

Mijn naam is Petra Martens (1966). Ik ben geboren in Budel waar ik opgroeide in een liefdevol gezin. Momenteel woon ik samen met mijn gezin in Soerendonk, van hieruit run ik ook mijn praktijk. In 1985 behaalde ik mijn diploma Z-verpleegkunde. Sindsdien werk ik op epilepsiecentrum Kempenheaghe te Heeze. De laatste jaren enkel nog in een klein dienstverband. Mijn specialiteit en werkplezier ligt vooral in de omgang met mensen met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag. Nadat ik in 1995 mijn diploma sportmassage had gehaald, ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Jarenlang was ik bezig met het bestrijden van symptomen, zoals dat in de reguliere zorg nu eenmaal van je gevraagd wordt. Toch hield het me voortdurend bezig wat nu de dieper liggende oorzaak was van de klachten en problemen waar mensen mee kampten.

Klachten en problemen komen ons iets vertellen, daar was ik al snel achter, er wordt iets van ons gevraagd. Maar wat?

Toen mijn broer in 1997 plotseling op jonge leeftijd overleed, kwam er een omslagpunt in mijn leven. Ik worstelde telkens met vragen over de betekenis en de zin van het leven en de dood. De gedachten dat het leven gewoon een toevalligheid zou zijn, riep een onbehaaglijk gevoel bij me op. Er moet meer zijn……………het één staat niet los van het ander.

En zo ben ik op zoek gegaan. Ik ging cursussen volgen in persoonlijke groei en intuïtieve ontwikkeling.

Later heb ik de opleiding spirituele therapie gevolgd en in 2014 ben ik geslaagd voor docent spirituele therapie. Deze opleidingen volgde ik bij De Smederij te Soerendonk.

Door deze opleidingen en ontwikkelingen in mezelf heb ik veel antwoorden gekregen. Ik heb geleerd nauw in contact te blijven met mezelf en van daaruit te handelen. Ik ben het pad gaan volgen dat van binnenuit werd gewezen. Mijn persoonlijke pad. Zo vond ik de zin van mijn leven.

Mijn man en ik runden samen ons metaalbedrijf Feijen Verspaningstechnieken. Na 16 jaar heb ik mezelf teruggetrokken uit het bedrijf om mijn droom, mijn missie te verwezenlijken namelijk: een plek creëren waar mensen met vragen, problemen, belemmeringen of gewoon op zoek zijn naar zingeving, binnen kunnen komen. Een plek waar mensen begeleid worden naar hun persoonlijke pad en authentieke levensstroom.

Een plek waar mensen kunnen onthaasten en waar ze in alle rust hun innerlijke Zelf kunnen ontmoeten. Zo ontstond:

Kom Binnen