Dementie anders gezien ( onder voorbehoud )

3 juli 2020 - 14:00

Aanvang 14.00u 16.30u
Kosten € 25,- incl koffie/thee en iets lekkers.

Dementie anders gezien.

We krijgen in onze samenleving steeds meer te maken met dementie. Mensen worden gemiddeld ouder maar de hersenen takelen toch langzaam af. Haarvaten verkalken, worden minder flexible en hersenfuncties nemen af.

Mensen gaan werkelijk terug naar het kind zijn. In de volksmond wordt daarom ook gezegd: hij/zij is kinds aan het worden.
Het kan zomaar zijn dat de ziel nog kindstukken in de ervaring wil brengen die nog niet geheeld zijn. Nog niet getransformeerd of vrij zijn. Oorlogstrauma’s en angsten worden vaak herbeleefd.

Misschien speelt dementie ook bij jou in de familie. Er spelen zich dan hele processen af. En ieder ervaart dat op zijn eigen manier. Zowel degene die het proces ondergaat als degene die ermee samenleeft.

Je komt met ervaringen in aanraking die je nog nooit hebt meegemaakt in relatie met desbetreffende persoon. Als het een van je ouders is, kan dat best een hele impact op je hebben. Plotseling kan iemand agressief worden of jou helemaal voor iemand anders aanzien. Het feit dat je ouders het niet meer weten, dat je alles moet herhalen, kan ook in jou gevoelens losmaken die je liever niet ervaart of liever vermijd.

Deze vermijding van gevoelens gaat als een blok tussen het contact staan met de desb persoon. Terwijl dat nou net het aller pijnlijkste is. Het verlies van contact.......En dat wil je niet, omdat je voelt dat je aan het verharden bent.

Wat kun je wel doen om open en zacht te blijven? Daar wil ik graag meer over vertellen en je laten ervaren wat het verschil is. Zodat je in de laatste levensfase met je dierbare in alle openheid de liefde meer dan ooit kan ervaren.

Je bent welkom!

Achternaam*:
Required field
Voornaam*:
Required field
Email*:
Required field
Telefoonnr.:
Aantal*:
Opmerking: