Intens Leven !

Intens leven!

Vaak als we naar een uitvaart zijn geweest worden we stil. Stil omdat we geconfronteerd worden met de kwetsbaarheid van het leven, maar ook met onze eigen dood. Ergens diep van binnen maken we met onszelf een afspraak om vanaf nu intenser te gaan leven en meer uit het leven te halen want het is voorbij voordat we er erg in hebben.  Maar hoe doe we dat? Wat willen we echt in ons leven? Waar liggen onze behoeftes en verlangens. Meestal worden we al gauw door de sleur van alle dag meegenomen. En weg is onze intentie om meer uit ons leven te halen. Willen we intenser gaan leven, dan houdt dat in dat we het leven meer toe mogen laten. Onszelf openen voor datgene wat er is en wat zich in t moment aandient. Vaak voelen we het leven zo maar magertjes en afgevlakt of  vallen we juist alleen maar samen met  emoties. We zijn in een routine terecht gekomen om ons hoofd maar boven water te kunnen houden. We hebben muurtjes opgebouwd voor onze bescherming. En juist deze muurtjes zorgen ervoor dat we de stroom van het leven niet meer kunnen voelen in onszelf. Hierdoor kunnen we het leven ook minder intens ervaren. Het voelt dat we er geen onderdeel van zijn maar meer een toeschouwer. Vaak krijgen mensen op een bepaalde leeftijd n gevoel van: "Is dit alles?", moet ik dit zo mijn hele leven blijven doen? Wat is nou precies de bedoeling van mijn leven?" Ergens voel je dat er meer in zit, maar je kan er gewoon niet bij. In onze maatschappij hebben we geleerd om vooral uit te gaan van de feiten, de harde bewijzen en de wetenschappelijk onderbouwde bevindingen. Want dat telt! Tevens is het ook een beperking en legt het ons aan banden.

Dat wringt soms behoorlijk want innerlijk weet je dat er meer is dan dat. Dat energie net als de wind is, niet zichtbaar  voor onze fysieke ogen, maar het is er wel. En nog heel aanwezig ook! Als je meer uit je leven wilt halen en intenser wilt leven is het interessant om te gaan ontdekken en ervaren op gebieden waar je anders nooit komt, ook al is het spannend. Hoe meer je inziet waarom dat je afweert van je levensstroom des meer kan je kiezen jezelf te openen hiervoor. Er vind een verschuiving in jezelf plaats.  Van afweer naar openheid van angst naar liefde. Je leert het zien als je het door hebt. Zo wordt je bewustzijn vergroot. Ook krijg je meer compassie als je de pijn ziet die achter het gedrag van mensen zit. Doordat je beter leert te doorzien, krijg je meer rust. Hoe meer bewustzijn je krijgt hoe meer je er achter komt wat bij jou past en waar jouw weg naar toe leidt.  Zo leer je wat jou dient en wat niet meer. In dit traject van 6 dagdelen gaan we met jou op weg van denken naar voelen. Het is een reis van je hoofd naar je hart, naar je buik. Wellicht de langste en meest interessantste reis die je ooit zal maken. Hierbij zal zeker oude pijn en verdriet naar boven komen. Daar ontkomen we nou eenmaal niet aan als mens. We gaan zorgvuldig met je aan het werk. Het doel is jezelf steeds meer te openen en de bevrijding hiervan gewaar te zijn. Je leert om minder vanuit angst te leven en  meer vanuit je hart. Je gaat voelen wat er voor jou echt toe doet en wat niet meer. Dit traject is tevens een mooie gelegenheid om dingen op te schonen in jezelf zodat er plaats gemaakt kan worden voor nieuwe ontwikkelingen. Want onder je pijntjes zitten je kwaliteiten. Als je deze leert ontdekken en gaat benutten, dan weet je dat je meer uit je leven haalt en dat je het leven intenser zult beleven.

In dit traject ga ik je alles leren over geconditioneerde patronen en hoe en waarom we daar mee samengevallen zijn of wel geïdentificeerd zijn. Geconditioneerde patronen kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Denk maar eens als je altijd "het goed moet doen" van jezelf. Dat je "angstig" of gestrest wordt als dat anders gaat. Of als je " geen boosheid" mag voelen. Of als je "gebukt" gaat onder het leven.  Dmv bewustzijnsverruiming  leer je uit de identificatie te komen. Dit is de weg naar innerlijke vrijheid, naar non-dualiteit. Dat gaan we doen aan de hand van een stuk theorie, maar vooral gaan we ons leren openen en bewust worden voor de gewaarwordingen die er zijn. We gaan energieën voelen en contact maken met wat innerlijk in ons leeft. We brengen theorie en praktijk met elkaar in verbinding. Je leert zien, innerlijk weten en voelen.

Bij ieder groep stem ik af op de groep wat er speelt en wat nodig is om te groeien in bewust- ZIJN.

Dit traject is ook uitermate geschikt voor mensen die met mensen werken. Zoals in de zorg, de overheid of in het onderwijs.

 

Begeleiding: Petra Martens

Kosten voor 6 dagdelen € 195,--
De ochtenden beginnen om 9.30.
Vanaf 9.15u staat koffie/thee en iets lekker klaar. Einde 12.30u

Maart 2020 starten we weer met dit traject! Data: 7 maart, 21 maart, 4 april, 25 april,

9 mei, 30 mei

 

Voor data en aanmelding: zie agenda