ZELF-ontwikkelingsavond-dag

Zelf-ontwikkelingsavond-dag.

Afhankelijk van wat er op dat moment speelt bij veel mensen wordt het thema voor de avond of dag bepaald. Het hangt dan als het ware al in de lucht. Aan de hand daarvan gaan we invoelen wat er nodig is om dit thema uit te diepen, te voelen en aan te pakken om met jullie hiermee aan de slag te gaan.

Een voorbeeld thema:

Rust vinden in jezelf.
Je voelt je vaak opgejaagd, soms voel je je hart razen door je keel, je kan moeilijk stil zitten of je wordt onrustig als je niks doet, je moet zoveel van jezelf. Je voelt je onrustig op je werk, in je relatie of gewoon thuis.

Dan zijn deze thema dagen/avonden perfect geschikt om met jou aan de slag te gaan.

Hoe gaan we te werk.
We gaan eerst het thema in jou verkennen en erkennen. Hoe ziet die onrust eruit, wat doet het met je, waar beperkt het je, waar komt het vandaan, wat zou er met je gebeuren als je wel de rust zou vinden, wat heeft het jou opgebracht en welke verborgen kwaliteit schuilt erachter? Dat wordt deze avond/dag inzichtelijk gemaakt voor je.

Daarna gaan we met jou aan het werk door middel van meditatie, oefeningen, klank, lichaamswerk, creativiteit, de natuur en systemische opstellingen. We stemmen af wat er nodig is voor jou om de weg terug te vinden naar je innerlijke rust.

De datum en het thema van de avond of de dag staan op de agenda en hieronder.

Di 18 sept: Informatieavond pijnbestrijding.  

Aanvang 19.30u, Einde 21.30u

Als ik vroeger met mijn voet tussen de spaken had gezeten of mijn arm verbrandde door kokend water was de eerste persoon waar mijn moeder mij naar toe bracht niet de dokter, maar mijn oma. Ze haalde de pijn eruit. Ze bad een gebedje en dan was de pijn weg. En bleef weg. Oma overleed maar niemand wist waar dat gebedje was gebleven. Totdat mijn moeder mij vertelde, dat je het ook met je eigen gebedje kan...............het maakt niet uit. Probeer het maar eens als je jezelf aan een strijkbout of de oven verbrandt, zei ze. En zo ging ik experimenteren... op mezelf. Later bij anderen. Toen ik een maand lang iedere dag bestraald moesten worden, waarschuwde de artsen me dat mijn borst wel rood van verbrandingsverschijnselen zou worden. Iedere keer na de behandeling deed ik wat oma deed. De brand eruit halen. Als ik dan bij de arts kwam, geloofde hij niet dat ik net bestraald was.

Mijn uitgangspunt is dat ieder mens een zelfgenezendvermogen heeft. Kijk maar wat je lichaam automatisch doet als je een wond hebt. Binnen een paar uur ( naar gelang de oppervlakte)  groeit daar een korstje op. Hoe wonderlijk is dat eigenlijk....

Pijn is altijd een signaal van het lichaam. Het vraagt aan ons om ernaar te luisteren. Bij langdurige pijn ligt het natuurlijk anders als bij n verbranding. Pijnbestrijden is een prachtig iets, maar de oorzaak van langdurige pijn is veel interessanter. Deze avond ga ik vertellen over hoe dat energetisch werkt in ons, hoe pijn vanuit emotionele of gevoelsblokkade kan ontstaan.  De wortel van de pijn ligt vaak ten gronde in een diepere laag. Het is het zelfde als met onkruid wieden.......als je de wortel er niet bij hebt, groeit het weer aan.

Deze avond krijg je informatie wat de mogelijkheden zijn om jezelf van pijn te verlossen. Daarnaast is het mijn vraag om te onderzoeken tot hoever mijn vermogen reikt tot pijnbestrijding bij anderen. Omdat het voor mij een onderzoek is, is deze avond gratis.

Je bent van harte welkom.